You are here

EM-A

EM-1

EM-1 is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen en wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. EM-1 bevat verschillende soorten effectieve micro-organismen. Ieder van deze Effectieve Micro-organismen heeft specifieke taken. De micro-organismen bevorderen bovendien elkaars werking. Deze micro-organismen worden verzameld in de vrije natuur; zijn niet gemodificeerd en gemanipuleerd en worden op een natuurlijke wijze gekweekt. EM is dus puur natuur.

 

EM-1 wordt samen met A+ Rietsuikermelasse gebruikt om zelf EM-A (geactiveerde EM) aan te maken in en activator.

 

Gebruiksaanwijzing:  meng 50ml EM1 + 50ml A+ (oplossen in 950 ml lauwwarm water). Laat dit 1 week in een activator staan. Er kunnen wat gistvlokjes ontstaan, deze horen bij EM. EM-A hoort friszurig te ruiken. De pH moet rond 3,8 zijn.

 

Verpakking 1 liter flessen

 

 

HOE EM-A AANMAKEN?

Voor 90% water, voorzie 5% EM-1 et 5% suikermelasse (A+).

Bijvoorbeeld, in een activator van 10L, doe je 0,5L EM-1 ; 0,5L de A+ et 9L water.

Opgelet :

            • los 1/2 l A+ op in warm water

             Voeg koud water toe

             Dan EM-1 toevoegen

             warm houden tussen 23 en 30°C

             Sluit de activator

             Vul de barboteur

Na 7 dagen heb je je eigen EM-A klaar voor gebruik.

 

 

INFO op te volgen : 

• Il est possible que vous aperceviez des petits flocons blancs à la surface de l’EM-Actif, ce qui a un effet positif pour le produit et son utilisation.
 L’odeur aigre-douce en est un bon indicateur. Si l’EM Actif sent mauvais, il n’est plus bon.
 Il vaut mieux conserver les préparations EM dans des bouteilles en plastique, plutôt qu’en verre ou en fer (le produit respire et la pression pour briser le verre)
 Il est très important d’utiliser de l’eau de bonne qualité pour les solutions EM. L’eau de pluie, l’eau de source ou l’eau filtrée sont meilleures que celle du robinet (contient du chlore). Le chlore ou d’autres produits chimiques diminuent l’efficacité des EM®.
 Le produit doit avoir un pH inférieur à 3,8.
 Conservation : entre 0°C et 40°C. (Durée de vie : environ 2 semaines)


Verbeter je microbiële omgeving met EM, met hulp van de micro-organismen