You are here

Equibiome

 

EM Agriton ontwikkelde het Equibiome gamma als behandeling voor de stalomgeving, de stal, weilanden, voeders en het paard zelf. Als aanvulling bij deze microbiologische producten, verdeelt Agriton ook natuurlijke grondstoffen die het evenwicht binnen organismen onderhouden en/of herstellen.

Equibiome is een gamma toepassingen voor de paardenhouderij waarbij de kringloopgedachte bodem-plant-dier-mest centraal staat.

 

U kunt hier klikken om de brochure van Equibiome te downloaden

Prijscatalogus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Equibiome is afgeleid van de term Microbiome. Dat is de interactie tussen micro-organismen op, rond en in levende organismen. De Effectieve Microorganismen (EM) spelen bij deze interactie een belangrijke rol.

DOMINANTIE

 

 

 
In de wereld van micro-organismen zijn er verschillende groepen. Er is een kleine groep dominante Effectieve Micro-organismen, een groep dominante schadelijke micro-organismen en een grote groep 'volgelingen'. Er is een voortdurende machtsstrijd gaande tussen de effectieve en de schadelijke organismen. De miljarden volgelingen wachten gewoon af wie de overhand krijgt. Dan passen ze zich aan en volgen of imiteren de overwinnaar.
Het gebruik van kunstmest en chemicaliën, verkeerde grondbewerking en overbezetting van de weilanden zorgen voor een overwicht aan schadelijke micro-organismen in de stal, de bodem en het voeder. Dit gaat ten koste van de gezondheid
van uw paard.
EM-Technologie beïnvloedt het microbiële milieu zodanig dat de opbouwende micro-organismen gaan overheersen. De fermentatieve afbraak wordt gestimuleerd en rotting treedt minder op waardoor minder energie verloren gaat. Een bodem en
omgeving waar de opbouwende organismen gaan overheersen, helpt ziektes onderdrukken en verbetert de prestaties en gezondheid van uw paard.

 

 

Publication: 

Products

VULKAMIN GRANULAAT


Verbeter je microbiële omgeving met EM, met hulp van de micro-organismen